diumenge, 25 de novembre del 2007

Jo també mirava el Barri Sèsam, i així he acabat ...


Fa pocs dies despertàvem amb una fatal notícia als diaris "Barri Sèsam no apte per nens". Perdó??? Doncs sí, ara es veu que a Estats Units un Consell de l'Audiovisual ha declarat que alguns dels continguts no són aptes per a nens. Han decidit llançar al mercat l'edició de les dues primeres temporades amb la marca de dos rombes i amb l'advertència que els continguts son per a adults i podrien no ser aptes per a pre-escolars.
Quan aprofundim més en la noticia veiem que els motius són tals com per exemple que l'Epi i el Blas dormen junts en la mateixa habitació, i que mentre un es dutxa li demanava a l'altre si li pot passar el sabó. Queda clar, és evident, son homosexuals i això pot convertir la nostra societat en un antre de vici, perdició i sexualitat! Un altre dels motius és que en Triki, el famós monstre de les galetes, en algun dels capítols surt amb una pipa a la boca i acaba menjant-se-la , i es clar, segons afirmen, això per als més petits és un model equivocat i podria confondre la seva realitat.
El fet que més em sorprèn de la notícia és que resulta que a partir de l'any 2005, al nostre estimat Triki el van posar a dieta, van substituir les tradicionals galetes "maria" per pastanagues i pomes, l'objectiu era fomentar entre els més petits hàbits d'alimentació saludables.
Reflexiono davant la notícia, després del corresponent fart de riure i, amb nostàlgia recordo algunes de les escenes amb les que tots els nens de vàries generacions ens vam criar, sóc incapaç de trobar-hi un bri de contingut no apte per a menors, decideixo que tot depèn de lo bruta que està la mirada de l'observador. Bé, mentida, de fet en la versió espanyola, l'Espinete era nudista, i es clar, els "arriba y a bajo" i "delante y atrás" de l'Epi i Blas, a què es referirien? Potser una forma subliminar de publicitar la pràctica del Kama Sutra?
Estats Units, un país on qualsevol pot comprar una metralleta, un país on un fiscal va fer tapar el pit nu de l'estàtua que representa la justícia, on el seu president afirma que la millor solució per evitar els incendis forestals passa per tallar els arbres... en fí, és aquest el gran somni americà?