diumenge, 14 de desembre del 2014

Las vidas de Grace

Aquesta pel·lícula m'atreia especialment com a educadora social. Tracta sobre una casa d'acollida d'infants i adolescents. Al film s'hi veuen diferents històries personals dels infants i, sobretot, com encaren el dia a dia la seva feina els treballadors del centre, els problemes als que han de fer front, tant a nivell laboral com personal. Una feina d'aquest tipus, com qualsevol relacionada amb l'àmbit social, fa molt difícil que quan acabis la teva jornada laboral deixis els problemes i preocupacions de les persones amb les que treballes a la feina i és inevitable endur-te la motxilla carregada cap a casa. Evidentment marques distància entre feina i vida personal, amb els anys cada vegada n'aprens més, però hi ha molts moments de la teva vida personal on penses amb ells/es, i te'n preocupues. 
La pel·lícula tracta especialment la vinculació de la directora del centre, Grace, amb els infants acollits fins a l'arribada d'una nova adolescent amb la qual establirà una especial relació. A partir d'aquí afloraran pors i històries viscudes en el passat, compartides i no superades i que per tant afecten encara a la vida personal. 
Un drama social que, a mi em va agradar molt per què segurament vaig veure més enllà del què és la pel·lícula en si, però que molt possiblement per la majoria de gent no deixa de ser poc més que una pel·lícula més de sobretaula de dissabte a Antena3.